Návšteva výstavy drevených hračiek

Jún sme mali plný všakovakých podujatí, výletov a návštev. Medzi jednu z nich patrila aj návšteva galérie Satelit, neskôr sme zistili, že sa jedná o Slovenské centrum dizajnu.

Dohodli sme sa na dátume 18. jún.  V Impulze sme sa stretli o 8.00 ráno a o 8.15  sme odchádzali. Išli sem na autobus číslo 99, no pri Braníku sme museli prestúpiť na 95.  Cesta v autobuse sa končila na Šafárikovom námestí, kde nás už čakala naša pani riaditeľka Janka. Zistili sme, že nejaký zamestnanec galérie si zabudol, kľúče od bráničky, tak sme museli preliezať.  Zasmiali sme sa, že to máme namiesto rannej rozcvičky . Na výstave sme sa zúčastnili všetci (Beátka, Ninka, Miška, Janka, Evička, aj Eva, Juraj, Michal, Maťo, Marcelka, Mimi, Ondrej, Sisa a aj ja), po pol hodine sa k nám pridala aj Ivka.

Výstava bola rozložená do niekoľkých miestností. Vstupnej miestnosti bola časť na hranie, potom v troch boli vystavené všakovaké hračky a v poslednej, sme pozerali film na videu o hračkách. Videli sme hračky z rôznych materiálov – drevené stavebnice, hojdačky, plastové skladačky,   textilný hrad a  zvieratka. Niečo sme si mohli aj vyskúšať, niečo bolo len na pozeranie. Martin a Ninka sa pohrali z drevenou stavebnicou. Urobili sme si niekoľko fotografii a nakoniec sme sa všetci podpísali do návštevnej knihy. Mala som z výstavy dobrý pocit. To je asi tak všetko, čo som chcela povedať o tejto výstave.

Zuzka Martinská