Návšteva ZOO

Už niekoľko dní som sa tešila na návštevu zoologickej  záhrady. Vyšlo nám počasie, mali sme slniečko.  Bolo to 7. mája 2010,  išli sme tam autobusom  č. 92, ktorý stojí blízko pri nás, pri Impulze. V ZOO sme videli rôzne druhy zvierat, aj cudzokrajnych. Okolie záhrady bolo pekne upravené, množstvo cestičiek,  cítila som sa tam ako v malom lesíku.

Zo zvierat sa mi konkrétne páčili najviac opice a ich nový pavilón, medvede a tigre. Mali sme  sprievodkyňu Jelku, ktorá  nám rozprávala   o zvieratkách, kde a ako žijú, ako sa volajú a iné zaujímavé veci. Ukázala nám hada, ktorého sme sa mohli všetci dotknúť, kŕmenie medveďov a škótskych kráv.  Medvede dostali trávu, sušené ovocie a orechy. Kravičky sme kŕmili zeleninou.

Ešte sme v ZOO predtým  neboli, a preto  som bolo  veľmi  rada, že sme tam išli.  Chcela  by  som  isť do ZOO ešte  niekedy nabudúce, lebo sme nestihli popozerať všetky zvieratá. Chodili sme dve hodiny a nemali sme ani sily isť do hornej časti Zoo a k dinosaurom.  Dohodli sme sa, že prídeme ešte niekedy na jeseň. Nakoniec sme dostali od sprievodkyne Jelky, dve prírodopisné knihy.